Home » » Çınar Yaprağı mucizesi?
15 Nisan 2017 Cumartesi
undefined

Çınar Yaprağı mucizesi?

Çınar Yaprağının Faydaları

Çınar yaprağının faydaları olduğunu kurumuş çınar yapraklarının üzerine basıp geçerken düşündünüz mü? Çınar yaprakları özellikle de romatizmal rahatsızlıklar ve kireçlenme için bire bir. Romatizma ağrısı çekenler ve kireçlenme sorunu yaşayanlar, çınar yaprağı kürü hazırlayarak bu sıkıntılardan kısa süre içinde kurtulmaları mümkün. Sadece yaprakları değil, kozalak ve çınar kökleri de bir çok hastalığa şifa kaynağı olabilmekte.

Çınar yaprağının Faydaları Neledir?
  • Eklem ağrısı çekenler için çınar yaprağı kürü çok faydalıdır.
  • Diş ve diş eti rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
  • Yanıklar için oldukça iyi bir bitkidir. Yanıkları iyileştirme özelliği vardır.
  • Yanıkları olduğu gibi, yaraları da iyileştirir.
  • Vücuttaki şişkinliği alır ve devamlı kullanımda vücutta biriken ödemin dışarı atılmasını sağlamaktadır.
  • Çınar yaprağı kürü kireçlenmeyi engeller.
  • Çınar yaprağından elde edilen merhem sedef hastalığına iyi gelmektedir.
  • Saç dökülmesini engeller ve saç derisindeki sıkıntıların giderilmesini sağlar. Saç derisini besler dökülmeyi ve kepeklenmeyi minimuma indirir.
  • Bayanlardaki beyaz akıntıyı azaltır ve bu tür rahatsızlıkları ortadan kaldırır.
  • Çınar yaprağı Faydaları için; çınar yaprağı kürü hazırlanabilir. Kürün hazırlanışı şu şekildedir.
    Bir su bardağı içme suyunun içine bir buçuk kaşık kuru çınar yaprağı (yaklaşık 2 adet çınar yaprağına tekabül ediyor) ufalanarak, eklenir.  Yalnızca bir dakika kaynatılır, fazla kaynatılması önerilmez. Kaynatılan kuru çınar yaprakları süzgeç yardımıyla süzülür. Özellikle aç karnına her öğünden önce bir bardak içilir. Her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır. 15 gün süreyle küre devam edilir. 15 günün sonunda 3 gün ara verilir. Daha sonra tekrar bir 15 gün daha kür hazırlanarak içilir. Bu kür özellikle kireçlenme sıkıntısı yaşayanlar için idealdir. Çınar yaprağı küründen faydalanabilmek için mutlaka 30 gün devamlı surette kullanılması gerekmektedir. Ayrıca kür hazırlanırken, çınar ağacının yapraklarına dikkat edilmelidir. Geniş yapraklı olan değil, aralarında yırtıklar bulunan çınar yaprakları tercih edilmelidir. Bir de kür için kullanılacak yapraklar olgun olmalıdır
  • Çınar Yaprağının Harika Bir Savaşçı Olduğunu Gösteren 13 Faydası!

  • Çınar Yaprağının Sağlığa Faydaları Nelerdir?

    Çınar yaprağının sağlığa olan faydaları oldukça fazladır. Çınar yaprağı kemik ve eklem sağlığını korur, destekler ve özellikle kireçlenmeyi rahatlatır. Yanık ve yanık yaralarının iyileştirilmesinde kullanılan çınar yaprağı, aynı zamanda diş ve diş eti sağlığını da koruyan bir bitkisel kaynaktır. Çınar yaprağı, vücuttaki ödemi alır ve şişkinlik oluşmasını önler. Çınar yaprağı suyu mide bulantısını önler ve etkisini azaltır. Epilepsi hastalığına iyi gelen çınar yaprağı, saç derisini besler, kepeklenmeyi ve saç dökülmesini önlemektedir. Çınar yaprağı aynı zamanda, yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur ve kadınlarda oluşan vajinal akıntıların kesilmesine ve iyileşmesine de yardımcı olmaktadır. Cilt sağlığını da koruyan çınar yaprağı, sedef hastalığının olumsuz etkilerini dindirir. Çınar yaprağı, romatizma, bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde yardımcı bitkisel bir kaynaktır.

    1.Kemikler ve Eklemler

  • Çınar ağacının özellikle kurumuş fakat yer ile temas etmemiş olan yani henüz dalı üzerinde bulunan yaprakları, kaynatılıp içildiğinde, kemik ve eklem sağlığını koruyacağı gibi, kireçlenme gibi sağlık problemlerinin giderilmesine de yardımcı olmaktadır. 1 dakikadan fazla olmamak kaydı ile klorsuz su içinde kaynatılan kurutulmuş çınar yaprağı, ılıtıldıktan sonra içildiğinde, kireçlenme, kemik ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Fakat bu çınar yaprağı suyu, 15 gün içildikten sonra, 3 gün ara verilmesi ve sonradan yeniden içilmesi şeklinde tüketilmelidir.
  • Cilt Sağlığı

  • Çınar Yaprağı Nerede Bulunur?

    Çınar yaprağını, çınar ağaçlarından kendiniz toplayabileceğiniz gibi, aktarlardan veya internet üzerinde doğal ürün satan sitelerden temin edebilirsiniz. Ancak sorunlarınıza çözüm olmasını istiyorsanız, kendi topladığınız yapraklar konusunda dikkatli olmanız gerekir.

    Peki bu yaprağı seçerken nelere dikkat edilmeli?

    Belki farketmemiş olabilirsiniz ancak birçok farklı türde ve şekilde çınar ağacı yaprağı vardır. Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, yere düşmüş olan çınar yapraklarını kullanmamanız gerektiğidir. Yere düşen yaprakların üzerinde mantar türeyebileceği için, herhangi bir tedavi için işinize yaramayacaktır. Tedavi amaçlı olarak çınar yaprağını kullanmak istiyorsanız, dalından kopararak kurutmanız gerekir. Bununla birlikte, çınar yaprağını kireçlenme ve romatizma tedavisinde kullanmak istiyorsanız, dümdüz ve girintili bir yaprak seçmelisiniz.

    Çınar Yaprağı Nasıl Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

    • Tariflere uygun olarak bulunan 2 adet orta boyda çınar yaprağını 10-15 gün kadar kurutun. Ancak kuruttuğunuz yerin güneşli değil de gölge olmasına ve bu işlemi temiz bir bez üzerinde yapmaya dikkat etmelisiniz.
    • Kuruttuğunuz bu yaprakları soğuk suyun altında yıkadıktan sonra, küçük parçalara ayırın.
    • 1 büyük fincan miktarında su hazırlayarak kaynatın ve küçük parçalara ayırdığınız çınar yapraklarını bu suya ilave ederek, ocağın altını kısın ve biraz daha demlenmesini bekleyin.
    • Daha sonra bu karışımı süzün ve soğumaya bırakın, işte çınar yaprağı çayınız hazır!
    • 1 ay boyunca her gün, günde 2 kere, ilki akşam yemeğinden önce aç karnına, ikincisi yatmadan önce olmak üzere, 3 saat arayla hazırladığınız bu çayı içebilirsiniz.
    • Not: Her seferinde çınar yaprağı çayını taze olarak hazırlamayı ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2015 BaNa Özel Filmler
Blogger Templates